19:00

Frövi IK

Referat: Vivalla SK - Frövi IK

En skitmatch i Vivalla
Det blev en tung förlust för FIK i bortamatchen mot Vivalla. Vi kommer inte upp i det spel som vi kan kräva av oss själva så det är bara att glömma matchen och ta nya tag framöver.
Redan i spelminut 3 tar hemmalaget ledningen på ett inspel från sin vänsterkant till en spelare som nätar från målområdslinjen. Vi var väldigt passiva i inledningen och det straffade sig direkt. Efter ca 7-8 minuter börjar vi spela lite bättre och får ett bra läge att kvittera då vi i spelminut 14 får en frispark utanför straffområdslinjen. Wille slår frisparken på mål och på målvaktsreturen nickar Aspen bollen över ribban - synd väldigt bra läge. I spelminut 22 krigar Bashir till sig bollen och kommer sedan fri inne i straffområdet men målvakten gör en benparad. Vi fortsätter att ha lite mer boll än Vivalla och har några halvfarliga lägen men sista touchen sitter inte. I spelminut får vi en kalldusch då hemmalaget gör 2-0. I andra halvlek börjar vi direkt med två lyft upp i offensiv planhalva men båda chanserna blir resultatlösa. Att vi stundtals är försiktiga och lite passiva visar sig i andra halvleks spelminut 7 då hemmalaget gör 3-0. Vi gör om lite i laget och försöker få till en reducering men det dröjer till spelminut 89 innan vi lyckas. Tröstmålet gör Johannes genom att styra in ett långt lyft från Wille. Johannes styrning satt fint i målvaktens vänstra hörn. Vi glömmer denna match och ser framåt...